úterý 25. prosince 2007

Kalifornské Vánoce

V Kalifornii se slaví ten pravý Christmas day až 25.12., dárky nosí Santa krbem, v televizi běží normální (tedy příšerné a nesváteční) seriály, pod okny kvetou kytky a na stromech už rostou nové listy, tedy těžká práce se správně vánočně naladit na Štědrý den.

Ale s Lukáškem jsme ukončili pro letošní rok školní docházku a Radim pracovní povinnosti a tak si užíváme Vánočních prázdnin. Trochu jsme z letošních Vánoc měli obavy, protože to jsou úplně jiné svátky, než předchozí roky. Ten největší rozdíl je v tom, že jsme sami a daleko od všech, se kterými jsme byli zvyklí ve sváteční čas být. Pravidelně jsme trávili Štědrý večer u dědečka v Havířově a další dny jsme věnovali cestování po ostatní rodině. Letos byl zkrátka první Štědrý večer jenom ve třech. A tak jsme na dálku přáli všem těm, na které jsme byli zvyklí, všechno nejlepší (díkybohu a technice za počítače a skype).

A tak jsme ráno na Štědrý den vstávali a mluvili s dědečkem, Věrkou, babičkou a Tomášem v Havířově. Právě se chystali na sváteční večeři. Potom jsem šla udělat bramborový salát a zase jsme mluvili s Havířovem, který právě čekal na Ježíška. A po procházce na poštu jsme znovu zkonzultovali s Havířovem, jak byli s Ježíškem spokojeni. A my jsme si odpoledne pustili Tři oříšky pro Popelku, abychom si připadali víc jako o svátcích.

Naše Štědrovečerní večeře byla klasicky evropská, jenom kapra jsme vyměnili za sumce a tilapii, které jsme upekli v troubě. Byli jsme asi víc svátečně než vánočně naladěni (i když jsme se snažili i s výzdobou). Myslím, že i Lukášek si uvědomoval, že to není úplně ono, ale pro něj bylo nejdůležitější těšení na dárečky a nakonec byl nejspokojenější, protože dostal Playstation 2 a celý večer si vyhrál. A aby nám nebylo líto, že tady nemáme žádnou rodinu, kterou by jsme v dalších dnech mohli navštívit, pozvali jsme kamarády Hrochy, aby s náma strávili První svátek Vánoční a společně na druhý den vyrazíme na velký výlet do Utahu.

Všem přejeme pěkné svátky a ať se máte co nejlíp i v novém roce.

Žádné komentáře: