neděle 21. října 2007

Nové bydlení

Už máme klíče od našeho bytu a už jsme se tam byli znovu podívat. Moc se tam těšíme a tak teď netrpělivě čekáme, až dorazí náš kontejner, a budeme se moci přestěhovat.

Byt je čestvě vymalovaný, koberce jsou vyčištěné. Celý byt je cítit tím úklidem. Prázdný nám připadá větší než dřív. Však ho za chvíli zaplníme. Navíc jsme si říkali, že bude dobře, když se vejdeme, až přijede nějaká návštěva. Budeme teď premýšlet, jak ho zařídit, a postupně pracovat na zabydlování. Pozitivní je, že vodovodní baterie, ačkoliv vypadají americky, fungují jako naše jednopákovky. Proč, to vysvětlíme jinde. Gabku trochu trápí kuchyně, kde chce nějak upravit poličky, protože se jí zdají ulepené, a jsou tam dvě trouby, ale chybí mikrovlnka. Lednička, myčka, dřez jsou OK. Praní je v komplexu. Celkově má ten blok asi 19 bytů. Máme k dispozi parkování, na které by se mohly vejít i dvě auta za sebe. Náš byt je v patře a máme pro sebe i kus balkónu. Zkusím někde vytvořit 3D model, ať si můžete udělat představu, ale hlavně doufám, že nám ten model pomůže plánovat zařizování.

Pro přehled, tady je naše adresa na Googlemaps. Bydlíme v bloku vpravo nahoře, tj. na severovýchod, od křižovatky (uprostřed je bazén). Kousek za El Monte směrem na jihovýchod je vidět škola, kam bude chodit Lukáš. Já to budu mít necelých 5 mil do práce (teď to mám něco přes 10, na kole přes 11).

Je spousta věcí, které jsme záměrně nechali v Česku, a teď je budeme muset tady koupit. O některých si teď myslíme, že jsme je přece jen mohli zabalit. A to vůbec netušíme, jak to uděláme, až se budeme vracet. Například nevíme, jakou si koupit matraci a postel na spaní. Budeme se jí za dva roky zbavovat, nebo jí povezeme domů? Totéž platí i pro veškerý další nábytek. S elektrospotřebiči je to jednodušší, ty jsou na 110V a doma by nám byly k ničemu. Výjimky jsou obvykle dražší, takže budeme zařizovat vše jen jako dočasné. Teď budeme pořizovat, jak už jsme zmínili, mikrovlnku, zřejmě i TV, nějaké audio, ale mezi prvními světla, protože ta v bytě chybí všude kromě kuchyně (bohužel ani na stropě není kabel, tak to budeme muset vyřešit velkými stojacími světly a možná nějakou lampičkou).

Žádné komentáře: