středa 10. října 2007

Druhý výlet do San Francisca

Zatímco Radim trénoval své sportovní cyklistické dovednosti, my s Lukáškem jsme si udělali druhý výlet do San Franciska. Ze soboty nám zůstaly jízdy na předplacence na Caltrain a už jsem získala dojem, že i bez té angličtiny se nemůžeme ztratit. Výlet skončil málem dřív než začal, protože se zdálo, že v Sunnyvale u zastávky Caltrain prostě nemůžeme zaparkovat a pak nám chyběly drobné na parkovné. Nakonec jsme všechno zvládli a celou cestu do San Francisca jsme se učili pády podstatných jmen.
U konečné coltrainu v SF začíná trolejbus, ktetý podle mapy jel hodně blízko ke Goden Gate, což byl náš dnešní největší cíl. Podařilo se nám nastoupit až do druhého, protože řidič prvního nám tvrdil, že ke Goden Gate nejede (samozřejmě jel stejně, ale asi ty zbývající 3 km pro něj nebylo ke GG). Lukášek si chvíli pohrál pod Golden Gate na pláži v písku (pod GG je pořád ty 3 km daleko, jak je vidět i na fotkách, blíž se nám moc nechtělo, bylo to na opačnou stranu). V tom se vybily baterky ve foťáku a náhradní nemáme, protože tady jsme zatím nerozchodili dobíječku.

V nejbližším Safeway jsme koupili baterky a pokračovali směrem k Lombard Street, našemu dnešnímu druhému cíli. Lombard street je určitě nejklikatější ulička na světě a velký turistický cíl v San Franciscu. Moc se nám líbila, i když je ještě mnohem pěknější na fotkách z léta, kde kvetou všechny ty kytky.
Na zpáteční cestě jsme ještě stačili zkontrolovat, jak se otáčí cable car na konečné (to naběhne parta hispánců, dotlačí tu tramvajku na dřevěný kruh a na něm to ručně otočí a vytlačí zpátky na koleje) a pak už jsme se dost utrmácení snažili přiblížit k trolejbusu. Po cestě jsme se ještě seznámili s českou studentkou, která nám poradila, kde najdeme českou hospodu a kavárnu, ale to už jsme si nechali na příště. Za velkého protestu Lukyna jsem ještě nakoupila ovoce a kousek masa na tržišti v čínské čtvrti (chinatownu) a se spoustou číňanů se svezli k našemu vláčku (caltrainu). Podařilo se nám chytit rychlík, který skoro nikde nestál a tak jsme zpátky u naší vypůjčené Cecilky v Sannyvale na parkovišti byli rycheji a doma dřív než Radim, který chtěl být zpátky ještě za světla.

Žádné komentáře: