úterý 6. listopadu 2007

Konečně v Los Altos

V neděli jsme hodili klíč od prvního bydlení do schránky a tím jsme se konečně definitivně přestěhovali do Los Altos. Především tím skončily každodenní jízdy 20 mil mezi Santa Clarou, kde jsme bydleli, a Lukáškovou školou v Los Altos.

Celý minulý týden jsme každé ráno vstali o půl sedmé ráno a všichni vyrazili z domu směr škola, práce a nový byt. Podařilo se nám (většinou na inzerát) koupit pěknou dvousedačku (říkají tomu sofa a loveseat, čímž myslí dvoukřeslo), konferenční stolek, vysavač, mikrovlnku, postele a stůl a židle do kuchyně. Některé koupě nám vyšly lépe než jiné, nicméně ve výsledku jsme spokojení a myslímě si, že jsme něco ušetřili na výdajích za zařizování. A už jsme jen netrpělivě čekali, až se ozvou, že proclili náš kontejner. Ve čtvrtek konečně Hurááá. Došlo sice k malému zádrhelu, když se zjistilo, že kluci s kontejnerem už sice stojí u domu, ale bohužel u toho prvního a tudíž špatného (20 mil daleko). Pak už to odsýpalo, my jsme jak v bingu odškrtali, že dorazily (a kluci vynosili) všechny 53 bedny, nábytek vybalili, zpátky otočili úchytky a zasadili police. Další zádhrel nastal ve chvíli, kdy měli poskládat Lukáškovu postel. V Praze mi to tak nepřišlo, ale musím říct, že ze zpětného pohledu mi ta pražská banda, která nás přišla sbalit, připadá úžasně šikovná. Když Radim viděl, jak se jeden z nich snaží smontovat k sobě dva kusy, které k sobě očividně vůbec nepasovaly a ještě by byly lišty na matraci na zemi, nevydržel to a kluky vyrazil, že zbytek už dodělá sám. Byli jsme rádi, že jsme se s nimi dohodli na tom, do které místnosti mají dát kterou krabici, a provedli několik jednoduchých operací s nábytkem. Vše ostatní bylo nad jejich možnosti, takže jsme jim podepsali papír, že nic nerozbili, a mohli vypadnout. Během pátku se mi už podařilo to tady dát dohromady natolik, že už z pátku na sobotu jsme se rozhodli spát v novém (hlavně L. se moc těšil na svou postel).

S kontejnerem dorazily taky naše kola a tak jsme v neděli vyrazili na náš první cyklovýlet po okolí. Pořád je krásné počasí babího léta (v neděli bylo určitě 25 stupňů). Na mně a Lukynovi bylo vidět, že jsme, na rozdíl od Radima, dva měsíce na kole neseděli, a tak jsme se nepouštěli do žádných velkých výletů. Chtěli jsme dojet do Palo Alta ke Standfordské Univerzitě, ale před ní jsme se zasekli na Farmers Market (farmářských trzích), kde jsme se kochali (a vydatně ochutnávali) výpěstky místních farmářů - jablka, jahody, hrozno, mandarinky. Nakupovat jsme moc nemohli, protože na kolech se toho v jednom batůžku moc odvézt nedá. Taky tam měli nádherné květiny, už vidím, jak se mi tady ta obrovská orchidej bude od příští neděle vyjímat. Celá fotogalerie z tohohle výletu je na Picasa webu.

Žádné komentáře: