neděle 27. dubna 2008

Junior Olympics

Na tento víkend jsme nic velkého neplánovali, protože místní "school district" pořádal olympiádu (Junior Olympics). Nakonec Lukáš je momentálně jediný, kdo je u nás doma schopný něco podnikat. Gabka má nějakou nepříjemnou rýmu a já chromé koleno, které se jen pomalu vzpamatovává z úterního šoku.

Ve škole už pár týdnů poctivě trénovali a Lukáš se nakonec rozhodl závodit ve skoku do dálky (z místa), běhu na 75 yardů a házení softballem. V Česku se obvykle háže něčím, co se vyskytuje jen u tělocvikáře v kabinetu, protože kriket je fakt divná hra, kterou nikdo nehraje. Tady je softball normální a tak hážou něčím, co všichni znají. Další disciplíny jsou například běh na 1 míli. To se L. zdálo moc a vybral si raději kratší vzdálenost a pro jistotu bez překážek. Taky se tu háže na koš, skáče přes švihadlo, dělají shyby.

Jako obvykle, celá akce se pořádá s co největší pompou. Soutěží 4., 5. a 6. ročník 6 škol z Los Altos a Mountain View proti sobě. K slavnostnímu zahájení hraje orchestr složený z dětí. Trubky, bubny, flétny, pozouny, saxofony. Každá škola si nechala vyrobit trička - Covington Coyotes jsou oranžoví, další barvy jsou tyrksová, dvě zelené, modrá, červená. Nástup je s americkou a olympijsou vlajkou, pak přijdou postupně školy vedené principálem (jak tady říkaji řediteli) a pochopitelně nesmí chybět maskot školy - coyote, eagle, bobcat, lion, stinger and bear. Potom ještě kolečko s pochodní, kde se vystřídá ve štafetě každá škola (tohle bez protestů narozdíl od atrakce v San Francisku). Spousta dobrovolíků se na tom podílela a podílí už dlouho dopředu. Do toho všeho pražilo sluníčko a tak jsme rádi za krém s fakorem 50.

Lukáš sice nic nevyhrál, ale několikrát zajásal, když vyhrála jeho škola. Nejlíp mu asi šlo házení a celkově to bylo prima dopoledne.

Žádné komentáře: