pondělí 14. dubna 2008

It's party time

Zatímco my jsme se toulali kdesi v Death Valley, sousedi svolali poradu a vymýšleli, jak uspořádat malou akcičku na našem dvorku. My se domníváme, že taková věc se nemusí nijak dramatizovat, a tak jsme nechali vzkaz, ať s naší účastí počítají, a v klidu odjeli.

Den D nastal v sobotu a my měli příležitost se seznámit s dalšími obyvateli našeho komplexu. Počasí nám velice přálo, protože víkend byl celkově slunečný (až tak, že jsem se v neděli koupal v našem bazénu). Sousedi vytáhli gril a každý donesl nějakou dobrotu. Vzhledem k mezinárodnímu složení naší komunity jsme pak měli zajímavý výběr jídla. Gabka do něj přispěla jakýmsi masem, které se hodilo ke grilování, především ale sklidila pochvalu za svou buchtu. Ze zkušenosti věřím, že byla dobrá, tentokrát na mě zkrátka nezbylo. Já péct neumím, ale zvládám dojít do ledničky a donést plzeň, kterou taky spousta lidí umí ocenit.

Příjemně jsme pokecali, děti skotačily po dvorku a kupodivu ani netropily moc neplechu. Spousta řečí se vedla o tom, odkud kdo je a jak se sem dostal. Pár lidí je prakticky místních, někdo z Oregonu, nicméně tím se výčet američanů rychle vyčerpává. Thomas, který je sice američan, má za ženu japonku a strávil pár let v Japonsku. Vedle nich bydlí číňani, kteří taky zkusili Japonsko a pak přes Kanadu doputovali do Kalifornie. Olga s rodinou jsou původně z Indonésie a pár let žili v Německu. Korea, Filipíny, Jordánsko jsou další státy, které přispěly, a protože pár lidí nedorazilo, jsem přesvědčen, že výčet není úplný.

My už tu sice bydlíme skoro půl roku, ale s vetšinou sousedů pokecáme jen zřídka, takže tohle bylo prima. Navíc Gabka už stihla vylepšit svou angličtinu a nemusela se cítít úplně mimo. Zdá se, že pasivně už rozumí docela dobře a na vylepšování mluvení je tohle dobrá příležitost.

Žádné komentáře: