neděle 2. listopadu 2008

Jarek Nohavica v křemíkovém údolí

Minulý týden jsme tu měli trochu české kultury. Jarek Nohavica udělal zastávku na své cestě po USA v Silicon Valley a to se nedalo vynechat. A tak jsme vyrazili všichni tři do nočního klubu Avalon v Santa Clara. I když se určitě nesešli všichni češi z okolí, návštěvnost byla opravdu četná, až člověk pro samou češtinu zapoměl, že je vlastně v Americe. Při objednání nápojů tak došlo k malému zádrhelu, protože prosba "dvě piva" nebyla mexickému číšníkovi srozumitelná.

Jarek Nohavica začal hrát 15 minut po osmé hodině a vydržel bez přestávky víc než dvě hodiny. Koncert měl úžasnou atmosféru a zdálo se, že i zpěvák sám si to hodně užíval. Už na začátku říkal, že nemá pevně vymyšlený program co bude hrát, a písničky bude vybírat podle nálady. Nakonec kromě svých písní zpíval oblíbeného Vysockého, árii z Mozartovy opery, českou lidovku a dokonce "Snad jsem to zavinil já" od Olympicu.

A tak jsme o půl jedenácté odcházeli všichni tři v super náladě. Lukášek nám sice začal usínat, jak byl unavený po odpoledním fotbalovém tréninku, ale vypadal z nás nejspokojenější. Možná proto, že neznal staré Jarkovy písničky a vesele se chechtal některým "lidovým" pasážím třeba z rozhovoru u televize.

Na stránkách www.nohavica.cz je Zpravodajství z ON THE ROAD 2008 a z každého koncertu bylo pořízeno několik fotografií publika, jako "pozdravy domů" pro známé do Čech. My jsme na druhé a třetí fotce z koncertu v San Franciscu :-).

Žádné komentáře: