pátek 13. června 2008

Cesta do Česka

Cestu do Česka jsme zčásti měli naplánovanou už před odletem a zčásti nevíme doteď, jak to dopadne. Už máme aspoň obrysy. Poletíme 1. července, takže druhého jsme v Praze, a tam zůstaneme do pátku, protože na pátek má Lukáš domluvenou zkoušku ve škole na Barrandově. Ta doufejme proběhne dobře a měl by pak mít normálně uznaný 4. rok školy. Bydlet budeme do té doby doma v Praze, ale přitom se mineme s Davidem a Pavlou. Na víkend už vyrazíme za rodinami na Moravu a dál už to moc jasné není.

Gabka s Lukášem se budou vracet až 14. srpna a mají mnohem více času na to s někým se potkat anebo něco podniknout. Já poletím zpět 17. července z Krakowa a těch několik dní předtím plánuju dělat v tamějším Google. Jak bude vypadat týden mezitím ale vůbec nevíme. Já se budu snažit nevyplýtvat celou svou dovolenou, protože mám jen tři týdny na rok a určitě budeme chtít ještě někam vyrazit.

Podmínka je, že nám do odletu dojdou jakési papíry, které budeme potřebovat pro opětovný vstup do USA. Taky jsme dlouho váhali s letenkami, protože jsme chtěli koupit zpáteční, když jednosměrné jsou často stejně drahé nebo i dražší. Ty, než jsme se dočkali, až pujdou objednat na duben 2009, mezitím akorát podrahly. Já navíc vůbec netušil, kdy naplánovat další cestu, a tak jsem přece jen koupil let jen na jednu stranu.

Teď zbývá pomalu balit, vymyslet logistiku (jak se dostat na letiště a z něj, kde kdy budeme přebývat, jak být alespoň trochu mobilní), doladit program (stejně nestihneme všechno, co bychom chtěli) a taky se můžeme těšit. Po pravdě řečeno, těch více než osm měsíců uteklo docela rychle. Navíc mezitím se na podzimní výlet k nám začíná chystat dědeček, takže smutno snad nebude.

Žádné komentáře: