pondělí 23. února 2009

Zpátky z Havaje

Už jsme doma a máme konečně čas něco napsat a dát na web fotky. Na Hawaii sme se snažili dovolenou si co nejvíce užít a neměli jsme ani chvilku sedět u počítače. Týden je málo a bylo by mnohem lepší strávit tam víc času. Moc se nám líbilo, že jsme stihli spoustu různých věcí a není to dovolená jen o ležení na pláži.

Jeli jsme šnorchlovat na nedaleký ostrůvek Molokini, kde je na korálovém dně spousta ryb, a pak pokračovali o kus dál, abychom si prohlídli mořské želvy. Cesta byla pro Gabku a Lukáše obtížnější, ale snažily se nám ji zpříjemnit velryby, které sem v zimě připlují vyvádět mladé. Výlet na sopku jsem už popisoval a je to docela kontrast. Pak jsme jeli znovu očumovat rybičky, tentokrát z ponorky. A zase jsme cestou koukali na velryby kolem.

Celý čtvrtek nám zabrala cesta do Hana po severním pobřezí ostrova. Na téhle straně hodně prší a cesta je plná zatáček a uzounkých můstků. Odměnou jsou různé vodopády kolem cesty, výhledy a různé jiné věci, které jsme nestihli, protože jsme chtěli dojet za Hana do parku. Tam nám vyšel čas na procházku bambusovým lesem k vodopádu a dole prohlídku pěkné kaskády jezírek. Cestu zpět jsme zpestřili výletem k červené pláži z lávových kamínků. Černé pláže jsme museli vynechat a viděli jsme je jen z dálky. Zpátky jsme ty zatáčky kroutili za tmy (šlo to o něco rychleji, protože Lukáš spal a protijedoucí auty byla poznat podle světel).

V pátek jsme byli zase u vody - to jsme se učili surfovat. Hawaii je pro surfaře ráj a my jsme to museli taky zkusit. Zvládli jsme popojet na malé vlnce a Lukášovi se to tak líbilo, že jsme mu na sobotu naplánovali opakování. To už nejezdil ve skupince, ale sám. Strašně se mu to líbilo a taky z toho byl pořádně unavený. Mezitím ještě Luau - trocha místní tradice. Před odletem jsme stihli kouknout na Iao Valley v kopcích na východní straně ostrova a pak už domů. Víme, že jsou další věci, které by se daly podniknout (např. pamatník v Pearl Harbor, výlet na delfíny a vůbec další ostrovy). I tak jsme hrozně spokojení.

Žádné komentáře: