pondělí 1. prosince 2008

Na jih za atrakcemi

Tento týden je Thanksgiving (Díkůvzdání). Takže mimo jiné týden volna ve škole pro Lukáše a Gabku a dva dny pro mě v práci. Zatímco já jsem začátkem týdne ještě chodil do práce, Lukáš si jel znovu užít Exploratorium. Tentokrát asi o něco víc, protože je o rok starší a taky mnohem víc rozuměl všem popiskům okolo.

Na víkend jsme původně plánovali výlet pod stan, ale nepříznivá předpověď počasí nás přiměla přeplánovat a místo toho jsme vyrazili na jih. Jeden den zabral přesun a pak SeaWorld v San Diegu a další den Legoland (ten je mezi San Diegem a velikou aglomerací, které vévodí Los Angeles). Původní variantu - dva dny v Legolandu - jsem zamítl, protože jsem chtěl vidět kosatky a delfíny, a zbytek výpravy nebyl proti.

Zjevně jsme nebyli jediní, kdo měl nápad na podobný výlet, protože jsme v SeaWorldu potkali Lenku s Miškem. To bylo prima. Minimálně pro nás, protože Lukáš pak zlobil střídavě každou chvíli někoho jiného. Kosatky jsme nakonec viděli dokonce dvakrát, to když jsme vydrželi až do sedmi do večera na sváteční představení. Holt Vánoce už se blíží.

Do vánočního už se zdobí i Legoland, kde hned za vchodem na nás čekal nazdobený Lego stromeček. Překvapivě Lukáš zvládl i dva rollercoastery (horské dráhy). Mně se moc líbil kus parku, kde měli z Lega postavené zajímavé kusy San Francisca (mrakodrapy včetně Transameriky, pier 39, Coit tower, victorian houses, Chinatown, ...), New York, Washington, New Orleans, Las Vegas a pár dalších kousků. Lukáš na konci spokojeně strávil 45 minut u Lego Mindstorm a díky předchozím zkušenostem zvládal všechny úkoly, které měl řešit (spolu s dalšími dětmi).

Večer jsme vyrazili na cestu zpět, ale brzo jsme rezignovali na myšlenku jet přes noc až domů. Potom, co jsme projeli zónu smradu kolem maxi kravína, jsme zaparkovali asi o 30 mil dál v hotelu. Ráno nás smrad dostihl, naštěstí byl jen venku a do pokoje nevlezl :-). Ráno cesta pokračovala pořádnou mlhou, což bylo otravné hlavně kvůli tomu, že příliš mnoho řidičů nechápe, že by mohli rozsvítit světla nejen proto, aby líp viděli, ale taky aby byli vidět. Potom, co jsme přejeli Pacheco pass, se opět vyčasilo a v Bay area zase krásně svítilo sluníčko. A večer jsme si nenechali ujít Los Altos Festival of Lights Parade.

Žádné komentáře: