pondělí 31. března 2008

NHL

Minulý týden jsme stihli jednu věc, která byla plánovaná, a sice jít se kouknout, jak vypadá ta slavná NHL. Není to tak složité, protože San Jose Sharks mají domácí stadión asi 12 mil daleko. Zkrátka jsme to jen odkládali. Jenže teď končí základní část a my uz jsme teď nechtěli čekat, jestli a jak drahé budou lístky na play off (SJ vyhrálo pacifickou divizi). Na druhou stranu i tak jsou domácí zápasy často vyprodané a my jsme byli rádi, že v práci někdo nabídl dva lístky, a vyrazili jsme s Lukášem.

Seděli jsme hodně vysoko, ale pořád jsme měli dobrý výhled. Hala je pěkná a nás může jen těšit, že i doma v Ostravě a v Praze už jsme na srovnatelné úrovni. Zápas se na můj vkus hrál ve střídavém tempu a v podstatě celá první třetina mi přišla hluchá. Možná domácím o moc nešlo (s výjimkou toho, že Dallas je jejich neoblíbený soupeř, se kterým mají dost nepříznivou bilanci), možná tomu nerozumím. Viděli jsme i prodloužení a vítězný gól domácích, kteří nejprve ve své přesilovce nechali jet soupeře samotného na bránu. Položil si brankáře a poslal to vedle něj ale i vedle brány, tak si to dojel a zpoza brány se rozhodnul zasunout, zvedl ruce nad hlavu ... a hrálo se dál, protože Nabokov vytáhl mimořádný zákrok. V následnám obléhání už přesilovka vyšla a Lukáš to tězce nesl a říkal, že fandil hostům, protože domácí se podle něj chovali moc drze a frajesky, když třeba nebyli ochotni ani představit hráče hostí.

Český zástupce na ledě byl dobře vidět - Michálek je hráč, který se cpe do zakončení a měl 2. největší počet střel z domácích (3. celkově). S cizinci je tu vůbec legrace. Onehdá komentátor v televizi hodnotil po krátkém interview jiného čecha slovy "já ty hráče z Evropy fakt obdivuju, oni nejenom že docela dobře hrají ten hokej, ale oni se i naučí ten jazyk, to já bych fakt nedokázal a jsou schopni mluvit s novináři". Uznávam, že Tomáš Plíhal, který tu je už asi 7 let, mluvil velmi dobře.

Stálo to za to, na druhou stranu pravidelné návštěvy jsou vzhledem k ceně lístků jen pro skalní. Návrat domů ve čtvrt na jedenáct taky není to pravé pro Lukáše, který vstává ráno do školy. Příští zápas zkusíme raději o víkendu. A doma je nás o jednoho žraloka víc, jak je vidět na fotce.

Žádné komentáře: