neděle 5. července 2009

Independence day

Měli jsme víkend s jedním z největších svátků, které se v Americe slaví. V místní krátké historii má Den nezávislosti důležité místo. Souvisí to s tím, jak moc jsou američani hrdí na svůj stát. Opakovaně to pozorujeme, když někam vyrazíme a míjíme spousty domů ozdobených americkými vlajkami a jinými symboly. Na cestách potkáváme auta vyjadřující svou hrdost podobným způsobem. A o víkendu Dne nezávislosti se připojí i ti méně uvědomělí.

My, jelikož tenhle svátek nepovažujeme za svůj, jsme nic neslavili. Šli jsme do kina na Ice Age 3 a vychytrale jsme to naplánovali tak, aby po kině stačilo jen chvíli počkat na ohňostroj. Takový malý Silvestr. Bylo to pěkné. V neděli jsme konečně vyšlápli v nedelakém San Antonio parku tzv. PG&E trail (nazvaný podle sloupů vysokého napětí firmy Pacific Gas & Electric, které vedou podle stezky, asi 6 km do kopce).

Náš další program na prázdniny taky dostává jasnější obrysy. Lukáš má ještě týden letní školy, kde si hrajou na ekonomy a pracují s dřevem (to ho moc baví). Kromě toho bude mít další týden zábavy v Tech Museum v San Jose a týden fotbalu tady v Los Altos. Pro nás pro všechny jsme zamluvili kempování na prodloužený víkend za 14 dní poblíž Yosemite. A druhá zajímavější rezervace kempování je na začátku srpna v Yellowstone. Odtamtud pak asi vyrazíme na jih do Salt Lake City a možná i dál, znova do Bryce Canyon.

Žádné komentáře: