neděle 26. srpna 2007

Poznámky z Rakouska III

Čtvrtek

Na tento den jsme zařadili do programu výlet na kolech směr Kaprun a tam jsme se rozdělili. Gabka s Lukášem vyrazili lanovkou nahoru do 2450m. Výš na ledovec si netroufali protože ve třech tisících bylo 5 stupňů a pořádně foukalo. I tak se vrátili spokojení. Já se mezitím vrátil od lanovky dolů do Kaprunu a jel na kole na Maiskogel (1540m). Cesta byla docela těžká, protože většina kopce byla po štěrkovce. Zezdola ten kopec vůbec nevypadá zajímavě, protože je to jen konec hřebene Kitzsteinhornu, ale výhled dolů je tam pěkný a jako trénink to stojí za t. Po návratu jsem stihl i si jít na chvíli zaběhat než se zbytek vrátil a měli jsme celkem štěstí. Během večeře totiž pršelo.


Pátek

Už jsme skoro nevěděli co podniknout a rozhodli jsme se pro wildpark pod Hochaplenstrasse. Cesta na začátku byla úplná pohoda po rovině takže jsme si ji zpestřili trochou bloudění kolem Brucku. Dál do Fusche zase klídek, ale pak bylo potřeba vystoupat z 813 do 1140 a to dalo Lukášovi zabrat a kus cesty kolo tlačil. Po polívce G. s L. šli na zvířátka a na atrakce a já vyrazil do kopce. Nakonec se podařilo vyjet až na 2428m vysoké sedlo.

Sobota

Cesta domů proběhla bez vetších potíží. Jen menší zácpa v Saafeledenu, protože probíhal Jazzový festival a pak Traunsteinu bůhví proč. Pak drobný omyl díky kterému jsme přejeli hranici jinde než jsme chtěli načež na okreskách kolem Domažlic začlo být L. blbě a nespravilo to ani jídlo v jakési podivné restauraci.

Žádné komentáře: