neděle 26. srpna 2007

Poznámky z Rakouska II

K nědeli malý dodatek: Carcassone vyhrála mamka.

Pondělí


Škaredé počasí nás donutilo hledat náhradní program. Navštívili jsme bazén v Kaprunu což nám doporučili domácí a určitě alespoň Lukáš byl hodně spokojený. Bazén byl krytý a v podstatě hlavně na hraní. Venku byl další, kde se dalo plavat, akorát 22 stupňů nebylo nic moc.

Mimochodem voda v jezeře prý mívá 20 až 24, ale během naší dovolené mělo 19. To znamená, že jsme se v něm nekoupali.

Večer vyhrál Lukáš Osadníky.

Úterý

Počasí se umoudřilo a udělali jsme si výlet na kolech kolem jezera, dále na Maria Alm a pak do Saalfeldenu a zpět. Ve výsledku to bylo skoro 45km. Celé skoro po rovině a Lukáš měl radost, že si udělal nový rekord v tom, kolik ujel na kole za den. Navíc jsou všude cedulky se značením cyklostezek. Prostě se nám to líbilo.

Napotřetí vyhrál i taťka jednou Osadníky.

Středa

Stále ještě bylo pěkně takže jsme udělali výlet ke Klimmerským vodopádům a s Lukášem jsme k tomu navíc prošli tamější vodní svět. Vodopády jsou největší v Evropě. Spousta fotek a jen pár jich stojí za něco. V pokladně u vodopádů moc neuměli anglicky takže nám raději řekli, že lístky si musíme koupit zvlášť na vodopády a zvlášť na vodní svět, místo aby nám vysvětli, že jsme to zpackali a měli jsme koupit kombinovaný o km dříve. K tomu druhý hloupý zážitek z hospody, kde se hospodská tvářila hodně nepřívětivě, když jsme po ní chtěli menu (asi slyšela jen na spiessekarte, protože nám vysvětlovala, že poledním menu už není). Dohromady s tím, že Gabku štípla vosa, koukli jsme pod stůl a viděli tam dalších deset vos, to stačilo na rychlý ústup z tohohle zařízení.

Vodní svět se mi zdál chvíli docela slabý a navíc mnoho věcí v němčině, ale Lukášovi se tam líbilo. Archimédova šroubovice, různé mlýnky, houpačka, kde na druhé straně se napouštěla a vypouštěla voda a pár dalších atrakcí.

Večer byl bez pravidelného hraní a sledovali jsme slabý fotbal.

Žádné komentáře: