úterý 21. září 2010

Letadla

V poslední době se vetšina zajímavých věcí, které jsme podnikli, týkaly letadel. Skoro jsem dostavěl model, co jsem na něm začal pracovat loni. Lukáš už zatím samozřejmě staví jiný a tentokrát na tom pracuje úplně sám. Jen občas se o něčem poradí nebo nechá něco zkontrolovat.

Kromě toho jsme uvažovali o výletu do Hradce na tamější airshow. Špatná předpoveď nás nakonec odradila a prolezli jsme mnohem bližší letecké muzeum ve Kbelech. Našli jsme si k tomu v garáži v jedné z krabic schovanou chytrou literaturu a vyrazili. Lukáš si pochopitelně nepamatoval na předchozí návštevu, však už je to pěkných pár let. Navíc od té doby pár letadel viděl a přišlo mu to teď mnohem zajímavější. Muzeum je fakt pěkné a překvapivě zadarmo. Chyběl nám jen Spitfire, který prý bude k vidění, až na podzim otevřou Národní technické muzeum na Letné.

Aby nám nebylo smutno po zmeškané airshow, ukázalo se, že na Mošnovském letišti se jen o 14 dní později konají Dny NATO. A tak jsme udělali reparát. Lákadla byla veliká - rekonstruovaný létající Hawker Hurricane z bitvy o Británii a strategický bombardér B-52 (kdo nezná tohle letadlo asi neviděl Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu, velmi slušné hodnocení na čs. filmové databázi i IMDb to nemá jen tak náhodou). K tomu kompletní přehled stávající výzbroje naší a všech okolních armád. Bylo toho tolik, že jsme nakonec ani nedošli k Harrieru s kolmým startem. Lidí bylo v neděli pravděpodobně míň než v sobotu, počasí mimořádně příznivé na konec září a tak jsme si to i s dědou užili. Fotek jen pár, povedených skoro žádná, raději jsme koukali.

Tímto mám myslím splněn slib z minula, že už budu zase pozitivnější :-)

Žádné komentáře: