neděle 9. srpna 2009

Výlet v heslech

Od minulé neděle jsme toho stihli opravdu hodně. Takže jenom krátce než dorazíme domů.

Neděle: ráno jsme v Salt Lake vyjeli ke Capitolu, který je fakt pěkný. Mramorem se na něm nešetřilo. Pak ještě zastávka v leteckém muzeu, které jsme jen proběhli a potom cesta přes Idaho a večeře ve West Yellowstone, Montana a nakonec jsme usínali ve stanu v Yellowstonském parku.

Pondělí: jižní část parku s velikým Grand Geyser a slavným Old Faithfull a spoustou dalších gejzírů, úžasně zbarvená jezírka, koupání v řece, jeleni a bizoni.

Úterý: kaňon řeky Yellowstone s vodopády, cesta na sever, viděli jsme medvědy, kaskádovitá jezírka u Big Mamoth.

Středa: další bizoni, jezero v parku a cesta přes Grand Teton park - fotky z tohohle parku jsme kdysi skládali jako puzzle o 4000 dílků. Realita je lepší i když bylo pod mrakem. Dojezd do Idaho Falls provázela bouřka s impozantními blesky.

Čtvrtek: Craters of the Moon jsou lávová pole a taky lávové jeskyně. Zajímavé místo a Lukáš získal odznáček Junior Ranger. Zbytek dne na cestě do Boise hrozně foukalo nebo lilo (příp. obojí).

Pátek: z Idaho jsme se přesunuli do Oregonu. Stihli jsme jen za 40 minut v muzeu proběhnout ukázky z přistěhovaleckého období, kousek indiánské expozice a viděli škorpiony a pár dalších zvířátek, která se vyskytují v okolních pouštích.

Sobota: Crater Lake byl pěkný, objeli jsme ho dokola na lodi i autem (autem jen skoro). Lukáš si vysloužil druhý odznak Junior Ranger, na což se hrozně těšil.

Žádné komentáře: