sobota 3. ledna 2009

Už jsme zase doma

Unavení, ale spokojení. Od předchozího příspěvku jsme stihli avizovaný park Arches, který se nám moc líbil. Jeden den nám stačil na procházku k Landscape Arch (pravděpodobně největší brána), pěkný Windows trail a pak i Delicate Arch před západem slunce. Ta byla opravdu super a stihli jsme k ní vylézt, abychom jí viděli zblízka (Lukáš sebou dvakrát švihl na místy zledovatělé cestě) a pak jsme na ni znovu koukali zespoda, když už slunce zalízalo za horizont a nádherně ji nasvěcovalo.

Tohle nasytilo náš hlad po přírodních krásách a druhý den byl přesun do Las Vegas (asi 460 mil). Díky hodině navíc (Utah a Arizona jsou o hodinu napřed oproti Nevadě a Kalifornii) jsme měli čas a chuť vyrazit na prohlídku města, a tak napravit, co jsme zameškali před rokem. Prošli jsme kousek pruhu, který je lemován nejznámějšími podniky, a občas nakoukli dovnitř. Nic jsme nehráli, takže nejsme ani chudší ani bohatší, jen já si odtamtud vezu rýmu.

Dneska byl už jen přesun a úleva, že jsme doma. Dohromady přes 2400 mil (3900 km) a 39,5 hodiny v autě. Sedm nocí v šesti různých, ale přitom vlastně pořád stejných hotelech. Taky historka s Utažskými policisty v Moabu. To když jsme se vraceli z hospody a Gabka si rozmazala stěračem bláto na skle, což neušlo pozornosti kolemjedoucí patroly. Stejně pak ze samého strachu nic nenadýchala a tak všechno dobře dopadlo. Na zkrácený popis cesty pak stačí obrázek s magnetky, které nám přibyly na ledničce.

Žádné komentáře: