středa 20. února 2008

Zpátky z Death Valley

Už jsme zpátky z dalšího výletu. Za poslední čtyři dny jsme najeli přes 1200 mil a viděli zase spoustu nových a zajímavých míst. Vyjeli jsme v sobotu a jeli přes Monterrey (zastávka na majáku Point Piňos) a pokračovali cestou po pobřeží Big Sur se spoustou pěkných vyhlídek a večer dorazili opět do Tehachapi, kde už to známe. V sobotu jsme měli první "ochutnávku" Death Valley - návštěva milířu Charcoal Kilns a procházka na Wildrose Peak, kam jsme nedošli, protože značná část stezky byla ještě pod sněhem. I tak jsme ale přešli aspoň první hřeben a viděli shora kus údolí.

Zajímavější bylo pondělí, kdy jsme stihli prohlídnout mj. zbytky boraxového dolu, nejnižší místo západní polokoule Badwater, barevné skály na Artist Drive a v pravý čas při odpoledním slunci Zabriskie Point, který se nám s Gabkou líbil asi nejvíc. Cestou zpět pak byla zastávka na písečných dunách. To je zase Lukášův nejpěknější zážitek a důvod proč je ochoten tam jet znovu.

Úterní cesta zpátky znamenala opět spoustu mil za volantem. Pro změnu jsme to vzali kolem Lake Isabella a řeky Kern, a když jsme večeřeli v Salinas, čekala nás už jen hodina a čtvrt jízdy domů, kde nás vítal kupodivu déšť. Jsme unavení, ale spojení. Fotky a detaily z cesty budou později, až se vzpamatujeme.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.