pátek 11. května 2012

Jarní výlety

Nestíháme přidávat příspěvky. Vlastně ani nestíháme udělat pořádek ve fotkách a psát na blog bez nich není to pravé.

A tak tady chybí dlouhý příspěvek o cestě do Vídně, kam jsme tentokrát jeli i s Lukášem. Minulý výlet byl bez něj a nám zbylo pár starých fotek. Tentokrát jsme vynechali Schoenbrunn a místo toho v nevlídném počasí navštívili Kunsthistorische Museum, v Hoffburgu výstavu brnění a klenotnici (Schatzkammer). Lukáš kupodivu moc neprotestoval při prohlídce obrazů. Vyšlapali jsme schody a město jsme si prohlídli z věže Stephansdomu, který je úplně v samém středu. Před odjezdem jsme neodolali a šli zase okouknout, jestli Hundredwasserův dům pořád stojí.

O víkend později jsme se vyjeli s Andrejem a Honzou péct na Svatošské skály (moc pěkná Diretisima na závěr v otevřeném koutě) a v úterý znovu i s Lukášem na Srbsko, kam za námi Gabka dorazila na kole pěknou 30-ti kilometrovou vyjížďkou. Bylo fakt teplo a síly ubývaly rychle. Cesty nám vytáhli převážně kluci. Lukáš vylezl 5- a 5 celkem bez potíží, ale Poločas Rozpadu byl za 6, a pěkně se tam trápil, takže po něm už toho měl docela dost.
Na další prodloužený víkend Gabka naplánovala velkou výpravu do Krušných hor. Stihli jsme kola i vycházky, projížďku parním vlakem na německé straně hranice i návštěvu hradu Hauenštejn. Navíc jsme přidali bazén a taky muzeum letecké bitvy na Krušnými horami v září 1944.

Žádné komentáře: