sobota 2. května 2009

Lukášovy přijímačky

Během návštěvy ČR měl Lukáš jeden velký úkol. Čekaly ho přijímačky na gymnázium. Poslední týdny před cestou jsme proto trávili přípravou, protože úměrně jeho lepšící se angličtině, se zhoršuje jeho čeština. Navíc testy všeobecných znalostí taky odhalovaly různé nedostatky. Česká historie a místopis mu dávají dost zabrat. U testů se to pak nedá vyvážit jeho znalostmi o USA a Kalifornii :-).

Máme radost, že všichni, od kterých jsme potřebovali pomoc, nám pomáhali a nenarazili jsme na žádný zásadní problém. Dokázali jsme tak všechno potřebné domluvit i odsud. Řešili jsme L. vysvědčení, posudky ze školy, jak a kam se hlásit a jak zajistit, že se všechny dokumenty dostanou včas kam mají. Střídavě jsme propadali skepsi, že se s hromadami hrubek nikam nemůže dostat. Pak jsme se chlácholi, že to snad nebude tak zlé a že všichni přeháněji.

Nakonec se Lukáš u přijímaček překonal. Zvládl oboje a úspěšně se dostal na obě gymnázia! Máme z něj velkou radost a jsme hrdí. Největší zásluhy si připisuje Gabka, která ho "mořila" nejvíc. A tak největší problém bylo rozhodnout, které gymnázium zvolit. Váhali jsme mezi matematickým oborem, kde by měl méně jazyků, a všeobecným gymnáziem, které ale bylo Lukynovi sympatičtější. Nechali jsme rozhodnutí na něm, přece jenom to bude on, kdo od září bude studovat. Teď už Lukáše čeká jenom ukončení školního roku v Kalifornii a složit zkoušku v česku za 5. třídu.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Luky, moc gratuluju!!! Jsi šikula!

Jana řekl(a)...

Lukas je pasak!
Gratuluju!